A Baján található országos magyarországi német tanösvény hivatalos online átadója: Englenderné Hock Ibolya MNOÖ-elnök virtuális sétára invitál

0
35
„A múltnak jövője van“ – ezt a mottót viseli az országos magyarországi német tanösvény. Ez immár a 9. hasonló tematikus út Magyarországon, amely a Német Szövetségi Belügyminisztérium támogatásával, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül valósulhatott meg, és amely a hazánkban élő német közösséget mutatja be.

A nyolc állomásból álló magyarországi német tanösvény térbeni és időutazásra hív: munka- és ünnepnapokról, szorgalomról és pihenésről, hagyományőrzésről, beilleszkedésről és megújulásról, növekedésről, sorscsapásokról, valamint reményteli új távlatokról mesél. A 8 állomáshoz egy-egy tábla is tartozik, melynek közvetlen környezetében installációk és interaktív elemek találhatók, valamint egy közös kísérőfüzet is megjelent. Az összesen tehát háromféle információforrás különböző szempontok szerint mutatja be az egyes témákat.

Az országos tanösvény kulcsfogalma a „közösség”: az ember szociális lény, kisebb-nagyobb közösségek kötelékében él. Egy nemzetiség esetében ez ráadásul különleges jelentőségű, hiszen ha ez a közösség ép és védelmet nyújt, akkor erősíti az összetartozást és biztosítja a fennmaradást is.

Országos tanösvényünk méltó, ünnepélyes átadójára a koronavírusjárvány miatt sajnos nem kerülhetett sor. Egyfajta hivatalos átadót azonban mindenképp szerettünk volna rendezni, így azt az internetre helyeztük át. Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke virtuális séta keretében mutatja be Önöknek a tematikus utat.http://https://www.youtube.com/watch?v=02kimd7s8o8

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét